fredag den 24. juni 2016

Skal vi se på regnskabet?

Screenshot fra Youtube

Den her var der nok ikke mange der havde regnet med.
Næste år har Clemens' skælsættende debutalbum "Regnskabets Time" 20 års jubilæum. Det bliver markeret med en stort opsat tur rundt til København, Odense, Aalborg og Aarhus, hvor man godt kan forvente at spillestederne vil blive blæst omkuld som et korthus.

Nu er Clemens imidlertid aktuel med et helt nyt nummer, der i den grad leder tankerne hen på debuten. På nummeret "Regnskabets Time (Runde 2)" benytter Clemens et greb der minder lidt om det, som blandt andet Masta Ace benyttede på "Dear Diary". Derfor får man lov til at opleve rapperen battle sit 17-årige jeg, og jeg skal love for at det ikke går stille for sig.
Der er blevet plads til reflektion over karrieren, og der bliver stukket til et par kollegaer, i form af (den oplagte, men stadig overraskende) Per V, samt en ret overraskende sviner til Suspekt, der som bekendt, blandt andet medvirkede på Clemens' andet album "Den Anden Verden".

Med det her nummer, beviser Clemens at han bestemt ikke har mistet evnen til at lave hårdslående rap. Flowet kan man ligeledes ikke sætte en finger på. Det er måske noget af det bedste han har leveret i sin karriere. Nu bliver det interessant at se om Clemens har mere fra denne skuffe, eller om han har sagt alt det han skulle sige her.

Nummeret kan findes på alle digitale tjenester her.

Mund de Carlo og Pede B taler ud



I dag udkommer anden single fra Lars Efx-projektet "Clockwork".
Nummeret hedder "Tal Ud" og gæstes af to af landets aller skarpeste rappere: Mund de Carlo og Pede B.
Præmissen for alle numrene på Clockwork er, at ingen af de 12 medvirkende rappere vidste hvad de andre rappere ville skrive, og til hvilke numre. Derfor var hverken Mund de Carlo eller Pede B klar over at de skulle medvirke på det samme nummer, før indspilningsdagen. Fælles for dem, var at de begge var faldet for beatet, og noget tyder på at begge rappere fornemmede den samme stemning i produktionen. Så på trods af to forskellige indgangsvinkler, er det lykkedes at skabe et nummer hvor der bliver reflekteret over behovet for at komme af med den baggage, som vi alle bærer rundt på.

Det er ikke kun de to rappere der medvirker på albummet. Lars Efx har også fået et par hjælpende hænder af duoen Rest In Beats, der efter indspilningen af rappernes vokaler, har stået for scratch og det rammende omkvæd.

"Tal Ud" er uden tvivl et af de stærkeste numre på albummet, og et eksempel på at der også er blevet plads til andet end i-dit-fjæs rap.
Nummeret kan findes på de digitale tjenester lige her og videoen kan ses nedenunder.